KULTUR- OG MUSIKSKOLE
Når der idag skal bygges nyt, er der flere parametre i spil, end vi nok tidligere arbejdede med. Nybyggeri skal være taktfuldt i forhold til de verdenskriser vi står midt i - og det bør minimere sit aftryk, beherske materialitet, styrke de værdifulde fælleskaber, give tilbage til det sted det placerer sig i. Vi mener nybyg med det klimaaftryk det kræver, skal være en mere bevidst del af vores samfunds løsninger til bedring af jordens klima- biodiversitet- og forureningskriser.
Når vi tillader at bygge nyt, kan vi bidrage til større biodiversitet, bygge i bio-materialer og se på hvilken bærekraft byggeriet kan bidrage med.
For os, var konkurrencen udskrevet af Frederiksberg Kommune om en ny Kultur- og Musikskole i en fortættet bymæssig kontekst, en mulighed for at tage vores tids udfordringer seriøst og vise en retning hvor de klimabevidste valg om byen og livet i byen kommer først! Demokratiets arkitektur - det åbne rum og plads til os og de som bor her! Og med stor respekt placerer vores forslags nye bygning sig ind, med nænsomt aftryk og stor fokus på livscyklus, materialitet, enkelthed og stærk funktionalitet. Et smukt og sammenhængende projekt, der tager vores tid og kriser seriøst - tegner med viden om bæredygtige løsninger og i respekt for det eksisterende sammensatte townscape!
Vi er stolte af forslaget - og ser stor skønhed og overskud i de valg der er truffet - det er bestemt denne vej vi vil tage fremad. Byudvikling skal være klimahåndterende, fællesskabsgivende for alle og minimere sit aftryk!
Lokation: Frederiksberg, Danmark
Samarbejdspartnere:
CCO Arkitekter, Klause Nielsen Rådgivende Ingeniører, Akkustik af Claus Møller Petersen/Sweco
Bygherre: Frederiksberg Kommune
Status: Konkurrenceforslag
Periode: 2023
Rolle: Landskabsarkitekter